Home > Kulttuuri > Guns N’ Roses

Guns N’ Roses

December 13th, 2016

Vaikka tämän yhtyeen aktiivisimmista vuosista on aikaa jo 20-30 vuotta, niin se on edelleen tuttu nimi monille rock-musiikin ystäville niin Suomessa kuin muuallakin. Erityisen tuttu tämä bändi on tietysti niille, jotka elivät nuoruuttaan 1980 ja 1990 -luvuilla, sillä nuorisomusiikiksi Guns N’ Roses toki pitää luokitella.

Yhtyeen historiaa

Yhtyeen tarina alkaa vuoden 1984 Los Angelesista, jossa perustettiin tuolloin muuan rock-yhtye, jossa vaikutti laulaja Axl Rose, kitaristit Slash ja R. Fortus, kosketinsoittaja Dizzy REed, rumpali Frank Ferrer sekä bassossa Duff McKagan.

Muutamien henkilövaihdosten ja -lisäysten jälkeen tästä yhtyeestä olisi muodostuva se, jonka tunnemme nimellä Guns N’ Roses. Kitkaa aiheutti alkuvaiheessa myös yhtyeen nimi, mutta kun keksittiin yhdistää laulajan sukunimi ”Roses” sekä aikaisemmasta nimestä sana ”Guns”, niin nimiongelmakin oli ratkaistu.

Musiikkityyli

Tämän yhtyeen musiikkia voidaan pitää kekseliäänä yhdistelmänä eri tyylilajeja. Kuultavissa ovat ainakin vaikutteet 1980-luvun alkupuolella suositusta ns. Glam rockista, mutta myös heavy metallista, hard rockista ja jopa bluesista.

Omintakeisen leiman bändin musiikki saa niin laulajan kimittävästä äänestä kuin Slashin pianomaisesta kitaransoittotyylistä. Myöhemmin Guns N Roses toimi itse esikuvana monille rock-yhtyeille. Myös Guns N Roses on ilmaissut merkkejä oman uransa jatkamisesta ja jopa uuden levyn julkaisemisesta.

Yhtyeen esikoisalbumista onkin jo aikaa: se oli nimeltään Appetite for Destruction, ja se julkaistiin vuonna 1987. Albumi oli julkaisustaan alkaen suuri menestys. Guns N Roses on julkaissut aktiiviuransa aikana vielä neljä muutakin albumia. Nekin ovat menestyneet hyvin, mutta eivät ensimmäisen levyn tavoin kuitenkaan.

Guns N Roses on myös peleissä

Videoslottien ystäviä ilahduttaa varmasti se uutinen, että tämä suosikkibändi löytyy nyt myös peliautomaatista. Kyseessä on upea, musiikkipainotteinen kolikkopeli, jota pelatessa tuntuvat vuosikymmenet ikään kuin vierähtävän taaksepäin Guns N Rosesin kulta-aikaan. Tätä peliä voit pelata Leovegas online-kasinossa, josta löytyy luonnollisesti mittava valikoima muitakin pelejä.

Guns N Roses taipuu moneksi

Bändi on tietysti aina bändi, ja musiikki on se, mistä se tunnetaan, mutta tässä tapauksessa bändi on löytänyt tiensä myös vauhdikkaaseen videoslot-peliin. Bändit esiintyvät monesti myös elokuvissa ja TV-sarjoissa.

Categories: Kulttuuri Tags: