Home > Kulttuuri > Musiikkifestivaaleja Euroopassa 2016

Musiikkifestivaaleja Euroopassa 2016

May 1st, 2016

Musiikki yhdistää kulttuureja Euroopan musiikkifestivaaleilla. Mahtavaa menoa koetaan lähes joka maassa ja useilla festareilla on jo pitkä historia, taaten siten hyvän järjestelyn ja monipuolisen esitysten tason. Varsinkin kesä on kiireistä festivaaliaikaa.

Mihin festarimatka kannattaa suunnata? Heinäkuun aloittaa tasokas ja palkittu Exit-festivaali Serbiassa, Nova Sadin kaupungissa. Viidentoista vuoden kunniakkaaseen ikään yltänyt festivaali takaa laajan ja ensiluokkaisen aineiston, jossa mukana rokkia, elektronista, heviä ja jopa hip hopia, reggaeta, punk rockia ja drum and bassia. Kolmipäiväinen ryminä alkaa 7. heinäkuuta.

Brittein saarilla harrastetaan kesäisiä puutarhakutsuja ja niistä mahtavin on The Secret Garden Party, joka on vuosittainen musiikkifestivaali täynnä vipinää ja vilskettä. Musiikin lisäksi paikalle on järjestetty mieletön määrä myös muuta puuhaa. Näille puutarhajuhlille pääsee osallistumaan 21.–24. heinäkuuta, joten liput ehtivät vielä hyvin varmistamaan.

Samaan viikonloppuun mahtuu myös elektronisen musiikin jättiläinen Tomorrowland Belgiassa, Boomin kaupungissa. Juhla näyttää mahtinsa suurimpana elektronisen musiikin festivaalina maailmassa 22.–24. heinäkuuta.

Todella pitkät festarit irtoaa Unkarista, jolloin Budapestissa jyllää koko viikon maineikas ja palkittu Sziget-festivaali. Humu alkaa 10. elokuuta ja viikon mittaan paikalle saapuu noin 1000 esiintyjää, joista monet ovat tunnettuja ympäri maailman.

Lomakalenterin suunnitteleminen kannattaa aloittaa festivaalit huomioon ottaen. Majoitus on hyvä järjestää ajoissa – telttailu on yleensä edullisin vaihtoehto. Lippuja voi ostaa joko päiväksi kerrallaan tai koko festivaalin ajalle.

 

Categories: Kulttuuri Tags: