Home > Kulttuuri > Musiikkivideoita eri saavutuksin

Musiikkivideoita eri saavutuksin

June 23rd, 2016

Ihmiset ovat kautta aikojen mietelleet eri tavoin toisiaan vastaan. Jo antiikin olympialaisista lähtien on keräännytty seuraamaan kuka on vahvin tai kaikista kestävin. Voiman ja kestävyyden lisäksi nykyään kilpaillaan myös älykkyydestä, hermojen säilyttämisestä, kauneudesta ja rahasta. Tuskin on olemassa alaa, josta kilpailua ei olisi. Lähes kaiken voi asettaa paremmuusjärjestykseen, ja ihmisillä on tapana arvioida parhaimmuutta erilaisin kriteerein. Toinen arvostaa sisäistä kauneutta, joku toinen taas ulkoista. Yhdelle pokeriturnaus on urheilua kun toiselle taas se on silkkaa peliä. Joku arvostaa miljoonabudjetin elokuvaa mittavin erikoisefektein ja joku muu taas pienen budjetin erikoisempaa taidedokumenttia. Kaikki arviot ja mittelöt perustuvat toisten ihmisten arviointeihin ja ovat aina tavalla tai toisella subjektiivisia.

Netin videopalvelu Youtube on musiikkivideoita pullollaan, ja omia suosikkeja voi hakea genren, artistin tai vaikka tietyn kesän hittien perusteella. Yksi tapa etsiä mielenkiintoisia kappaleita ja videoita on etsiä parhaimpia erilaisin saavutuksin. Seasta löytyy mitä mielenkiintoisimpia kappaleita, joten ei muuta kun selailemaan listoja.

Maailman kallein musiikkivideo

Maailman kalleimman videon tittelistä taistelee monta artistia. Useampia ison budjetin videoita ovat tehtailleet muun muassa maailmantähdet Madonna sekä Michael Jackson. Seassa on myös kalliita tekeleitä tunnetuilta artisteilta kuten Gwen Stefani ja Guns’N’Roses. Ykköspaikan nappaa kuitenkin Michael Jackson sisarensa Janet Jacksonin kanssa tehdyllä Scream-videolla. Video julkaistiin vuonna 1995, ja se nousi nopeasti listahitiksi. Video palkittiin sen vuoden parhaana videona Grammy-palkinnolla. Edullisesti vuoden parhaan tittelin videota ei napattu, sillä videolle tuli hintaa lopulta noin 7 miljoonaa dollaria. Michael Jacksonin hitit ovat unohtumattomia ja kuten usein käy, ovat ne nousseet artistin kuoleman jälkeen entistäkin suurempaan suosioon. Michael Jackson jää historiaan yhtenä maailman suurimpana musiikkitaivaan tähtenä, joka tuotti uransa aikana uskomattoman määrän listahittejä. Hän oli monella tavalla edelläkävijä sekä kiistaton popin kuningas.

Oodi Pokerimaailman kuninkaille

Pokeripelistä on olemassa useita versioita, kuten myös on sen juurista. Luultavimmin pokerin tyylisiä pelejä on pelattu eri mantereilla eri aikoina, joiden eri variaatioiden yhdistelmistä ovat nykyiset versiot lähtöisin. Pokeriin viittaavia versioita on pelattu ainakin Kiinassa, Ranskassa ja Egyptissä. Nykyisenlaisina tunnetun pokerin juuret ovat Amerikan Teksasissa, jossa pelistä tuli nopeasti suosittua siirtolaisten keskuudessa. Sieltä pokeri levisi muualle maailmaan, ja yksi suosituimmista versioita onkin nykyisin Texas Hold’em, jota pelataan usein myös suurissa pokeriturnauksissa.

Pokerin voi toki niputtaa muiden korttipelien kanssa samaan kategoriaan, mutta pelistä innostuneet tietävät sen olevan todellinen klassikkopeli, jonka imusta on vaikea irrottautua. Pokerin erikoisuus on pelin taktikointi. Parhaimpia pelaajia yhdistää hermojen hallinta, pitkäjänteisyys ja toisten pelaajien liikkeiden tarkkailu. Pokerimaailman parhaimmille on tehty loistava räp-biisi, joka on kunnianosoitus EPT:lle eli European Poker Tournament -tapahtumalle. Biisin on kirjoittanut ja esittänyt Nick Javas ja se kantaa nimeä Ride on the River. Kappaleen musiikkivideo koostuu pokerimaailman arjesta, unelmista, voitoista, tappioista ja huikeista jännitysnäytelmistä. Kaikesta siitä, mitä kunnon pokerihain maailma pitää sisällään.

Eniten sanoja biisissä

Eminem on tunnettu yhtenä maailman parhaimmista räp-artisteista. Musiikille tyypillistä on hurja ja nopea tykitys sanoja, joiden pitää vielä riimittyä sopivasti yhteen. Ei siis liene yllätys, että kyseinen hittien tekijä on päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan Rap God -biisillään, jossa on eniten sanoja hittikappaleiden joukossa. Kyseinen kuuden minuutin biisi pitää sisällään hämmästyttävät 1560 sanaa!

Maailman suosituin kappale

Täysin tyhjentävää vastausta siihen, mikä on maailman paras biisi, on mahdoton löytää. Jokaisella on omat suosikit ja erilainen maku. Maailman parhaaksi valittu biisi ei kuitenkaan ole maailman paras kaikkien mielestä. Pepsi järjesti äänestyksen, jossa etsittiin kaikkien aikojen suurinta suosikkia. Tämän äänestyksen perusteella suurimmaksi suosikiksi nousi Michael Jacksonin vanha hitti Thriller. Se julkaistiin vuonna 1982, ja sen video on kuin pienoiselokuva, johon yhdistyy upeaa tanssillista koreografiaa. Thrillerin lumo ei ole kärsinyt edes ajan hampaissa ja teknologisen kehityksen jaloissa. Samaisen listan toisen sijan nappasi myös Jackson kappaleellaan Bad, joten tämänkin äänestyksen perusteella popin kuninkaan titteli on kiistämätön.

Maailman huonoin musiikkivideo

Samoin kuin maailman parhaimman kohdalla, huonostakin voidaan olla monta mieltä. Suomalaista Dannyn ja Armin I want to love you tender -kappaletta on monissa yhteyksissä tituuleerattu maailman huonoimmaksi. Se on eglanninkielinen versio kaksikon Tahdon olla sulle hellä -biisistä. Videossa ja biisissä on sen ajan tunnelmaa aikakaudelta, jolloin musiikkivideoiden tanssiosuus näytti aerobicin alkuverryttelyltä eikä videoita tehty suurilla budjeteilla.

Categories: Kulttuuri Tags: