Home > Kulttuuri > Pitäisikö mainosten olla mykkiä?

Pitäisikö mainosten olla mykkiä?

March 22nd, 2016

Joitakin mainoksissa käytetyt musiikit vihastuttavat. Toiset taas rakastavat noita hilpeitä sointuja, joilla tehdään brändiä tunnetummaksi. Monet ihmisten keskuudessa suosiossa olevat hokemat tai melodiat ovatkin lähtöisin mainoksista.

Mainosten musiikit eivät kuitenkaan ole välttämättä ihan kenen tahansa säveltämiä, vaan niiden takana saattaa olla tunnettu artisti. Monet artistit antavat myös käyttää omia kappaleitaan mainosten yhteydessä. Tämä on suosittua varsinkin, jos artisti itse esiintyy mainoksessa. Näin on tehnyt ainakin Suvi Teräsniska, joka on nähty Anttilan tv-mainoksissa useaan otteeseen. Mainoksissa käytetty musiikki voi parhaimmassa tapauksessa tuoda artistille tai kappaleen säveltäjälle huomattavia lisätuloja.

Mainosmusiikkia sanotaan hauskasti myös korvamatomainonnaksi. Tämä pitää paikkansa, sillä mainosten musiikki ja hokemat jäävät päähän. Siitä voikin päätellä, onko kyseessä myyvä mainos. Mitä ärsyttävämmin se jää mieleen, sitä paremmin ihmiset muistavat kyseisen mainoksen.

On siis parempi, etteivät mainokset ole mykkiä tai ainoastaan puhuttuja. Musiikki kiinnittää katsojan huomion, eikä mainos näin ollen voi ainakaan mennä katsojalta ohi. Eri brändit kilpailevat mainosten kautta, joten se kuka panostaa eniten mainostamiseen, saa eniten tuloja. Mainoksista ei siis kannata ärsyyntyä, sillä ne ovat yritysten keino saada tuottoa. Varsinkin hyvälaatuinen ja taidokkaasti tehty musiikki nostaa itse tuotteen arvoa. Musiikin täytyy kuitenkin sopia juuri sille kuluttajien ryhmälle, jolle tuote on suunnattu.

Categories: Kulttuuri Tags: