Home > Kulttuuri > Suomalaisten outoja harrastuksia

Suomalaisten outoja harrastuksia

May 18th, 2016

Suomi on tunnettu monista erikoisista harrastuksista ja jopa SM- tai MM-kilpailuista. Eukonkanto lienee yksi niistä tunnetuimmista, joita seuraavat Suopotkupallon MM-kisat ja Saappaan heiton kilpailut.

Viime aikoina osa teistä on kuitenkin saattanut törmätä uutiseen, jossa kerrotaan uudesta Suomessa järjestettävästä, ympäristöystävällisestä kilpailusta. Tulevissa kilpailuissa on siis tarkoituksena olla mahdollisimman nopea ja tarkka jätteiden lajittelussa. Tämä lienee siis jälleen yksi maailmalla kummastuttava harrastus, jonka suomalaiset ovat keksineet.

Ei sovi kuitenkaan unohtaa, että myös ulkomaalaiset ovat innostuneita myös todella monesta oudosta suomalaisesta kilpailusta. Suosituin on varmasti Ilmakitaran MM-kilpailut, jotka järjestetään vuosittain Oulussa. Kisoihin saadaan kilpailijoita melkein joka maailman kolkasta ja monesti voittokin on mennyt jonnekin muualle kuin Suomeen. Täällä voi seurata monen artistin taidonnäytteitä, ja vaikka itse live-musiikista ei pääsekään nauttimaan, ovat kitaristien ilma-veivit katsomisen arvoisia.

Suomi on siis täynnä outoja harrastuksia, mutta toki niillä saadaan tehtyä Suomea tunnetuksi. On myös syytä muistaa, että vaikka nämä harrastukset voivat olla outoja, ovat ne silti sitä positiivisella tavalla. Kaikista näistä kilpailuista riittää iloa ja riemua niin itse kilpailijoille kuin katsojillekin. Tällainen julkisuus on siis hyvästä. Myös uusia erikoisia harrastuksia kannattaa mainostaa ulkomaita myöten, jotta Suomelle saadaan enemmän näkyvyyttä ja sitä kautta turisteja matkailemaan tässä ihmeellisessä maassa. Kaikessa täytyy mennä eteenpäin ja onneksi me suomalaiset, jotka olemme vähäpuheista, mutta tietyissä tilanteissa erittäin hulvatonta kansaa, olemme sen ymmärtäneet.

Categories: Kulttuuri Tags: