Home > Kulttuuri > Suomen suurimmat rock-ikonit

Suomen suurimmat rock-ikonit

May 9th, 2016

Suomen suurimpiin eläviin rock-ikoneihin kuuluvat ehdottomasti Michael Monroe, Andy Mc Coy ja Remu Aaltonen. Nämä kolme ovat nimiä, jotka melkein kaikki suomalaiset tietävät iästä, sukupuolesta tai asuinpaikasta huolimatta. Heidän musiikkinsa on todellista rock and rollia ja heidän elämänsä on keskittynyt rock-musiikin tekemiseen.

Michael Monroe perusti Hanoi Rocksin vuonna 1979. Hanoi Rocksin lopetettua vuonna 1985 Michael Monroe aloitti soolouran. Hanoi Rocks aloitti uudelleen vuonna 2001 ja lopetti uudelleen 2009. Michael Monroe on ollut jatkuvasti Suomen julkisuudessa näiden vuosien ajan. Viime vuosina suuri yleisö on seurannut häntä Voice-ohjelman persoonallisena tuomarina. Hänen persoonallinen ulkomuotonsa, äänensä ja lahjakkuutensa ovat löytäneet paikkansa pysyvästi Suomen rock-skenessä.

Andy McCoy tuli tunnetuksi Hanoi Rocksin kitaristina ja biisin tekijänä. Hän on tehnyt myös mittavan soolouran ja tähdittänyt vaimonsa Angelan kanssa TV-sarja The McCoys show:ta. McCoy esiintyi julkkisten Big Brother- tosi tv-ohjelmassa. Andy McCoy on tullut Michael Monroen ohella tunnetuksi persoonallisesta puhetyylistään, vaatteistaan ja musiikillisesta lahjakkuudestaan.

Remu Aaltonen tuli tutuksi Hurriganes-yhtyeestä, jossa hän lauloi ja soitti rumpuja 1971–1984. Yhtye soitti energistä ja mukaansatempaavaa rock and rollia, jota edelleen varsinkin kesäisin soitetaan radiossa. Bändi pukeutui farkkuihin, nahka- ja farkkutakkeihin sekä bootseihin. Remu onkin suomalainen kestojulkkis, joka on kaikille tuttu persoonallisesta puhetavastaan. Remusta on tehty elokuva “Ganes”, jossa käydään läpi bändin historiaa. Remu on keskittynyt soolouraan Hurriganesin jälkeen.

 

Categories: Kulttuuri Tags: