Home > Kulttuuri > Suositut artistit huippusuosion jälkeen

Suositut artistit huippusuosion jälkeen

April 29th, 2016

Kun suositun artistin ura loppuu yllättäen tai suunnitellusti, mitä tapahtuu sen jälkeen?

Tässä muutama esimerkki:

Tehosekoitin oli suosittu nuorison rock-yhtye 90- ja 2000- luvuilla, jolla oli paljon suosittuja singlejä, jotka soivat edelleen radiossa. Yhtyeen solisti Otto Grunström sävelsi ja sanoitti monet bändin kappaleista. Yhtyeen lopettamisen jälkeen Grunström on julkaissut runokokoelman: “Tähtiotsa” vuonna 2005.

Hän myös opiskeli Helsingin yliopistossa latinaa, uskontotiedettä ja taidehistoriaa. Nykyisin bändit ovat edelleen Grunströmin elämässä. Hän laulaa God Given Ass ja Ihmispesuri bändeissä.

Jimi Pääkallo tuli tunnetuksi esiintyessään Tyrävyön kanssa vuonna 1999 ja esiintyessään elokuvissa: “Pitkä kuuma kesä” ja “Helmiä ja sikoja”. Tyrävyön jälkeen Jimi Pääkallo esiintyi suosituissa bändeissä nimeltään: Cliché ja Technicolour. Jimi Pääkallo tekee suosittujen bändien jälkeen edelleen musiikkia. Hän on säveltänyt ja sanoittanut kappaleita suosituille suomalaisille artisteille kuten Robinille ja Cristal Snow:lle sekä monille ulkomaisille bändeille. Jimi Pääkallo on myös toiminut tuottajana Aikakoneelle.

Päivi Lepistö tuli tutuksi Movetron-bändistä 90-luvulla. Movetron soitti popmusiikkia ja keikkui listojen kärjessä useamman kappaleen turvin. Levyt myivät yli 100 000 kpl. Suositun bändin hajoamisen jälkeen Lepistö siirtyi soolouralle ja on esiintynyt mm. Yön ja Aamupoikien kanssa. Movetron teki comebackin vuonna 2007 ja julkaisi kokoelmalevyn, sekä vuotta myöhemmin uuden levyn. Lepistö opiskelee nykyään restonomiksi.

 

Categories: Kulttuuri Tags: