Home > Kulttuuri > Tunnettuja suomalaisia musiikkivideoita

Tunnettuja suomalaisia musiikkivideoita

April 12th, 2016

Taidot ja kokemus toisinaan johtavat tähtiin asti, mutta kuuluisaksi voi tulla monella muullakin tavalla. Koska muoti ja siihen liittyvät virtaukset ovat alati vaihtuvia, melkeinpä kaikki asiat vanhenevat vuosien mittaan. Tekniikan avustamana vanhat esitykset jäävät vainoamaan taiteilijaa ja joskus koko kansaa internetin avustuksella, kuten YouTubessa.

Dannyn ja Armin vaikuttava pätkä ”Tahdon sulle olla hyvin hellä” muutaman amatööritanssijan avustuksella on selkänahkaa riipivä esitys johtuen etenkin esityksen koreografiasta. Koko video puvustoineen hohtaa kiillotettua kiltteyttä, jota tuskin löytyy enää edes lasten päiväohjelmista. Videota tehdessä esityksen tuskin uskottiin kummittelevan ruuduissa vuosikymmeniä kuvausten jälkeen.

Åke Blomqvistin Discotanssi opetusvideo jytää samassa sarjassa tuoden hilpeyttä nykyaikaan viattomalla tuulahduksella menneiltä ajoilta. Kyseinen video onkin tuttua, näyttävää isäukkojen tanssia.

Daruden eli Ville Virtasen kappale Sandstorm myrskysi monen maan listoilla vuonna 2000, ja sen suosiota vahvisti musiikkivideo, joka on vauhdikkaasti ja mielenkiintoisesti tukenut biisiä. Videossa on tarinaa, tapahtumaa ja tekniikka – jopa pieni yllätys on saatu loppuun. Monet musiikkivideot ovat pelkkää muusikkojen ihastelua eri kuvakulmista, joten tämä video on ilahduttava poikkeus.

On myös harvinaista nähdä metallimusaa kuvaavaa videota ilman pitkiin kaapuihin pukeutunutta varsin veristä neitokaista tai useampaa. Hevimusiikkivideoilla on niin runsaasti leikkelyä ja verta, että juoni menettää merkityksensä. Siksi Lordin esiintyminen Uuden Musiikin Kilpailussa 2016 Hard Rock Hallelujah -hitillään on säilyttänyt karmean viihteellisyytensä, sillä lavalla suoritetaan jonkin asteinen keisarinleikkaus pyörösahalla liveyleisön edessä. Lordi todellakin ottaa esiintymisensä vakavasti, ja tästä onkin todisteena video jota ei toivottavasti tarvitse hävetä vielä 40 vuoden päästäkään.

Categories: Kulttuuri Tags: