Home > Kulttuuri > Vuoden 2016 festivaalikesä

Vuoden 2016 festivaalikesä

April 3rd, 2016

Suomi on jälleen vuonna 2016 täynnä erilaisia musiikkifestareita. Festarikesä alkaa jo toukokuun lopussa, kun Steelfest Open Air saa paikkansa Hyvinkäällä. Steelfestillä päästään kuulemaan raskasta musiikkia, joten hevikansaa hemmotellaan heti kesän alusta lähtien. Toukokuussa järjestetään myös muun muassa Rauma Rock ja Maailma kylässä -festivaali, joka kokoaa suurelle yleisölle tuntemattomiakin artisteja tähän kansainväliseen tapahtumaan.

Kerava Jazz pärähtää käyntiin heti kesäkuun alussa. Se onkin ensimmäinen Suomen monista jazz-musiikin tapahtumista. Myös kesäkuun alussa järjestettävä Tampere Guitar Festival tuo yhteen monia maailmallakin suosittuja kitaravirtuooseja. Kyseessä ei ole pelkästään rokkiin tai heviin keskittyvä tapahtuma, vaikka kitaravirtuoosit näihin musiikkigenreihin yleisesti ottaen yhdistetäänkin. Tampere Guitar Festivalilla on monia eri musiikkityylin edustajia, jotka tarjoavat viihdettä yleisölle. Muita kesäkuun suosittuja festivaaleja ovat muun muassa South Park Tampereella, Ilmajoen musiikkijuhlat, Sataman Yö Jyväskylässä ja Nummirock Kauhajoella. Myös juhannuksen seutu tarjoaa paljon erilaisia festivaaleja musiikinystäville.

Heinäkuu lähtee käyntiin Provinssilla, Iskelmä festivaaleilla ja Tuska Open Air Metal Festivalilla. Tuska onkin yksi Suomen suosituimmista festivaaleista. Se keskittyy metallimusiikkiin ja saa aina hyvää palautetta siisteistä kävijöistään. Myöhemmin kesällä musiikin ystäville tarjoillaan vielä sellaisia festivaaleja, kuten Qstock, joka järjestetään Oulussa, sekä Turun Ruissalossa jo vuosikymmeniä pidetty Ruisrock. Molemmilla näistä festivaaleista on pitkät perinteet ja artistit sekä yhtyeet ovat huippuluokkaa vuosi toisensa jälkeen. Suomalaisia siis hemmotellaan kunnolla, kun festivaaleja riittää toukokuusta aina elokuulle asti. Sen jälkeen festivaalit jatkavat karkeloitaan sisätiloissa.

Categories: Kulttuuri Tags: